г-н Райнов

18 юли г-н Райнов

Преразказ на случка по действителен случай /местен фолклор – Плака/. Снимката е автентична и е от въпросната кръчма. На нея са героите от историята описана по-долу!
*
Градоначалникът, внимателно изслушваше Кункулията, собственик на най-посещаваната и престижна кръчма в града, който му се оплакваше и жалваше:
– Трябва да накараш твоите служители, да дойдат и да си платят сметката! Вече на няколко пъти, идват, ядът и пият, а накрая заминават!!! – Кой, ще плаща?!?!?
*
Мигновената реакция на г-н Райнов, беше да извика всички пред въпросната кръчма, за да ги смъмри – да разреши възникналия проблем. Така всички наредени в колона с лице към Кункулията, предосещайки гнева на господин Райнов, мълчаха и гледаха виновно. Г-н Райнов застанал до Кункулията, с лице към тях, строго говореше:
– Трябва да отидете, да си платите всички неплатени от вас сметки..!!! Възможно най-скоро!!!
*
В същия момент прави крачка напред, обръща се с лице към Кункулията и гръб към тях. Слага ръцете си отзад, поставя палецът си между показалеца и средния, и бавно започва да клати китката си…
*
Предусещайки развитието на ситуацията и привидно развеселени, всички извикват:
– Тъй вярно господин Райнов!
*
Сега, когато в Несебър се спомене името на господин Райнов – работата я пиши… „г-н Райнов“ /каквото се случи при господин Райнов/.Прочетена 10070 пъти
Няма коментари

Коментирай